Batator pentru usa in forma de inel

Usa de la intrarea in locuinta sau intr-o institutie este poarta de legatura cu exteriorul. Asta este locul in care orice persoana care vine in vizita isi anunta prezenta printr-un sunet sonor. Acesta poate fi realizat prin sonerie sau, mult mai personalizat, printr-un batator metalic pentru usa.

Accesorizarea usii de la intrare cu acest element ii confera acesteia distinctie avand si scop practic. Batatorul pentru usa este un inel realizat din metal cromat, otel sau alama si se compune din doua parti.
Una este reprezentata de accesoriul metalic ce se fixeaza pe usa la inaltimea dorita; iar cealalta este partea care se fixeaza deasura celeilalte si contine inelul mobil cu care se loveste partea metalica fixa.
Zgomotul produs prin lovire este destul de puternic incat sa fie auzit din interior. Inelul este fiabil si nu necesita intretineri suplimentare. Glisarea sa in momentul manuirii este generata de o tija amplasata in partea superioara a inelului, fiind protejata in interiorul elementului de prindere, astfel incat nu vine in contact cu factorii externi de mediu.
Zgomotul produs de lovirea metalului cu inelul respectiv nu este strident astfel incat sa produca in casa efecte sonore care sa sperie copiii sau persoanele care se odihnesc.
Poate fi montat pe orice usa, confectionata din orice material, iar zgomotul produs de lovirea celor doua parti metalice este acelasi, propagandu-se cu aceeasi intensitate in interior.

 

Modele de vizoare pentru usi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*