Arbusti ornamentali de gradina

Amenajarea cu bun gust a unei gradini presupune folosirea unor plante care sa genereze un aspect placut si estetic in orice anotimp.Pentru realizarea unor spatii deosebite se pot folosi arbustii decorativi

O mare parte dintre ei ajunsi la maturitate infloresc sau formele coroanei trebuie dirijate, taiate sau modelate pentru a obtine efectul estetic dorit. 


arbust ornamental gradina
Pentru o buna alegere preferabil sa se cunoasca forma pe care o va avea acesta la maturitate. In acest sens firme de resort ofera o gama larga de arbusti ornamentali :
a) cu flori : buddleja, hortensie, rozmarin, magnolie, lavanda ;
b) fara flori : artari pitici, cercis, nuc negru, thuja (tuia) orientala,occidentala sau in forma de glob, salcie pletoasa, salcie creata, scorus, salcam, catalpa, etc.
Din arbusti ornamentali se pot realiza garduri vii sau liziere in jurul piscinelor, casei sau se poate marca spatiul destinat gradinii.
Acesti arbusti se achizitioneaza cu balot de pamant la radacina pentru a se putea acomoda usor solului nou, iar inaltimea unora poate ajunge la 125-150cm.
Cu arbustii care se dezvolta pe orizontala se pot realiza adevarate labirinturi verzi. Diametrul acestor arbusti la maturitate poate ajunge intre 100-120cm.
Jnepenii cu coronament des si inalt pot ajunge la inaltimi de 170-200 cm. Arbustii cataratori constituie o alta varianta pentru amenajarea gradinii.
Cei mai multi infloresc si este preferabil sa fie amplasati in spatii insorite, ferite de curenti puternici.


Dale de pavaj
Amenajarea spatiilor verzi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*