Arbusti decorativi

Pentru amenajarea spatiilor exterioare este ideal sa plantati arbusti decorativi. In categoria arbustilor cu frunze, acestia impresioneaza prin forma coroanei, in perioada de primavara-toamna (tuia). Arbustii cu frunze si flori au o mare diversitate coloristica: galben intens, galben pai, mov, bleu sau roz.

Florile sunt mult mai evidente decat frunzele, dand un aspect placut spatiului din primavara pana toamna. Dintre cei care infloresc devreme este (Foristyhia) Ploaie de aur, cu flori mari si galbene care vestesc primavara, iar florile apar inaintea frunzelor si se mentin pana in luna iunie. Arbusti cu flori ce se mentin pana in luna septembrie sunt: weigelia (weigela florida) cu flori mov, cununita (spiraea) cu flori mici albe, zamosita (hibiscus syriacus) cu flori albe mari.
Acestia sunt rezistenti si pot fi plantati in zone luminoase sau la umbra. Arbusti ornamental rezistenti la factorii de mediu si la poluare sunt: iasomia (philadelphus) cu flori puternic parfumate, de culoare alba inflorita din mai pana in iulie; liliacul (syringa vulgaris) cu flori albe si mov este inflorit din mai pana in iunie.
Din categoria arbustilor cu flori roz sunt azaleele de gradina (rhododendron) si liliacul de india (lagerstoemia indica) care are un numar mare de flori incat frunzele nu se vad. Intretinerea arbustilor presupune protejarea de vant puternic dupa plantare si udarea zilnica. Specii diferite de arbusti decorativi asigura un mediu ambiant placut si ingrijit gradinii.

Gazon artificial pentru gradina
Scaune din plastic pentru gradina si interior

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*