amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Aplicarea tapetului


Despre: Care sunt etapele montarii tapetului. Pasii pe care trebuie sa ii urmati atunci cand doriti sa va montati singuri tapetul. Fie ca alegeti tapet lavabil, tapet clasic sau decorativ pasii pe care trebuie sa ii urmati atunci cand aplicati tapetul sunt aceeasi si sunt descrisi mai jos.
Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand doriti sa aplicati tapet il reprezinta statul de dedesubtul tapetului care nu trebuie sa aiba contraste de culoare deoarece aceste pete ar putea deveni vizibile.

Mai inainte de toate peretii trebuie grunduiti cu un grund special pentru tapet.

Pentru aplicarea tapetului trebuie sa folositi un adeziv special pentru tapet. In general producatorul tapetului recomanda tipul de adeziv care trebuie folosit.

Aplicarea tapetului

Dupa amestecarea adezivului special acesta se va aplica pe perete cu ajutorul unei role pentru ca acesta sa se aplice uniform. Dupa care trebuie sa apasati tapetul direct cu rola pe stratul de adeziv. Asezati capatul rolei exact la marginea tavanului , apoi rulati banda pana la inaltimea dorita a peretelui , tinand-o in pozitie verticalal.

Presati apoi tapetul cu o rola de cauciuc astfel incat sa nu apara bule de aer. Bucatile de tapet care depasesc peretele in dreptul tavanului si in dreptul podelei trebuie impinse cu un spaclu in colturi si taiate apoi cu un cutter.

Dupa ce ati terminat prima rola treceti mai departe si derulati banda de tapet astfel incat sa nu o suprapuneti de tapetul deja aplicat.

In ceea ce priveste aplicarea tapetului pe tavan fie folositi o masina de lipit tapet fie aplicati adezivul direct pe tavan si tineti benzile drepte si apasati pe stratul de adeziv. Este bine sa incepeti aplicarea tapetului din coltul cu cea mai multa lumina. Asemeni aplicarii tapetului pe perete trebuie sa fixati cu rola de cauciuc tapetul. La capatul tavanului se apasa in colt cu spaclul banda de tapet si se taie surplusul cu cutterul.

Ca un sfat practic trebuie sa stiti ca pentru a obtine rezultate cat mai bune trebuie sa evitati caldura prea puternica in camera sau curentii de aer prea puternici in timpul aplicarii.

Amenajari, Decoratiuni