Amorse pentru pereti

Pentru a obtine rezultatele dorite in zugravelile interioare sau exterioare este bine sa se amorseze peretii inainte de a zugravi. Rolul amorsei este de a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretelui si cel de pregatire si provocare a unui fenomen printr-o actiune exterioara.

Amorsa denumeste acel material folosit cu rolul de a fixa particulele de praf pe peretele suport ajutand la aderenta stratului urmator de material. Amorsa este diferita in functie de suprafete absorbante/neabsorbante, suprafete cu cerinte antistatice sau conductive sau unde dorim o bariera de umiditate.


In comert se gaseste amorsa universala gata preparata sau care se diferentiaza dupa tipul de zugraveala sau de perete.
Daca dorim sa preparam singuri amorsa, aceasta se realizeaza pastrand proportia de 1/10 in amestecul de aracet si apa. Pentru suprafete expuse la mucegai este indicata utilizarea amorsei acrilice antimucegai. Este un produs complex pe baza de rasini acrilice, aditivi, agenti antifungici si antibacterieni utilizat pentru suprafete interioare sau exterioare ce urmeaza sa fie acoperite cu vopsea lavabila sau tencuiala decorativa.
Grundul de amorsare transparent are proprietati de uscare rapida si se poate utiliza in interior sau exterior pe pereti noi din BCA, beton, caramida sau rigips sau pe suprafete vechi. Se pregateste peretele prin acoperirea crapaturilor, gaurilor, indepartarea mucegaiului, aplicarea solutiei fara diluare,  in doua straturi umed peste umed, cu o bidinea.


Scule de zugravit
Modele zugraveli interioare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*