Amorsarea peretilor

Amorsarea peretilor reprezinta procedeul prin care se uniformizeaza capacitatea de absorbtie a peretelui inaintea vopsirii. Fie ca se executa lucrari de zugravire in interior sau in exterior, aceasta operatiune este necesara.
Amorsa poate fi cumparata direct din magazine gasindu-se ambalata in bidoane de 1; 5 sau 10 litri.
Peretii interiori din rigips se gletuiesc initial si apoi se aplica amorsa.
Peretii tencuiti trebuie intai gletuiti cu un strat subtire, urmand aplicarea amorsei.
Peretii care au mai fost vopsiti trebuie curatati de urmele de vopsea veche, apoi se aplica 1-2 straturi de amorsa care se lasa sa se usuce 4-5 ore inainte de vopsire.
Pentru un rezultat foarte bun in privinta vopsirii peretilor trebuie respectate etapele premergatoare acestei lucrari:
a) gletuire in cazul peretilor noi;
b) curatare in cazul peretilor ce au mai fost vopsiti.
In ambele cazuri aplicarea amorsei se face inaintea vopsirii. Acest procedeu va reduce cantitatea de vopsea folosita in zugravirea locuintei si va garanta succesul aplicarii omogene a vopselei.
Daca peretele a fost vopsit cu vopsea lavabila, se recomanda spalarea peretilor cu apa calda si detergent (de vase) pentru degresare , iar dupa uscare se aplica amorsa concentrata pentru pregatirea si uniformizarea peretelui, asigurand aderenta vopselei, obtinandu-se o pelicula uniforma.
Atat in interior cat si in exterior se aplica amorsa concentrata cu trafaletul sau cu bidineaua pentru obtinerea finisajului dorit.

Zugraveli uzuale in apartamente
Scule de zugravit

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*