Amenajari interioare bucatarii

Bucataria este spatiul din fiecare locuinta in care se imbina utilul, placutul si practicul. Aceste aspecte stau mereu in atentia designerilor care incearca sa descopere variante diverse prin care sa asigure un interior placut atat in bucatariile spatioase, cat si in cele mai mici.

In functie de spatiul disponibil mobilierul poate fi compus din corpuri asezate pe dusumea si suspendate, blatul, chiuveta, masa si scaunele.
In bucatariile mici masa poate fi prinsa de perete si rabatabila sau se poate rabata pe verticala dintr-unul din corpuri.
Paleta coloristica este vasta atat la mobilierul din PAL cat si la cel din lemn.
Pentru o bucatarie cocheta este bine sa nu folosim mai mult de trei culori de baza ce se pot regasi in mobilier, covor gresia si faianta montata.
In bucatariile spatioase se pot aseza diverse accesorii specifice bucatariei (tablouri, vaze cu flori, ceas de perete, etc.) Cromatica materialelor din bucatarie creeaza atmosfera ce influenteaza starea de spirit a celui ce o foloseste.
Mobila in culori deschise este odihnitoare si creeaza impresia de amplitudine.
O nota de eleganta este data de mobilierul negru, realizat din PAL sau MDF. Nota moderna pe care o da interiorului mobilierul din metal cromat si lemn poate fi accentuata prin  folosirea unui ceas de perete din metal cromat, iar gresia si faianta pot fi albe, pentru contrast puternic.
Blatul din marmura, granit sau PAL se adapteaza oricarui stil de amenajare preferat.


 


Separator de grasimi sub chiuveta
Bucatarii albastre | Poze

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*