Amenajarea spatiilor verzi

Necesitatea de a “evada” in natura este specifica omului, pentru a se incarca de energie pozitiva. Atat in jurul caselor, cat si al blocurilor se pot amenaja spatii verzi. Fie ca este vorba despre gazon, arbusti, iarba sau alei inconjurate de verdeata, se pot amenaja locuri de vis cu minim de efort, spatii care sa arate bine in orice anotimp.

Apeland la o echipa de specialisti in domeniu orice spatiu pe care il aveti la dispozitie se poate transforma intr-un loc minunat.


amenajare spatiu verde
Pentru reusita actiunii este indicata simularea pe calculator a rezultatului dorit pentru a putea face modificarile dorite.
In cazul spatiilor largi se pot realiza alei cu dale de piatra strajuite de arbusti ornamentali ce pot fi toaletati pentru a obtine diverse forme. La fel de bine se pot alcatui alei de flori multicolore ce vor inflori pe parcursul primaverii, verii si toamnei, astfel incat sa ofere un decor pastelat.
Din loc in loc se pot construi pasaje de trecere cu pavele sau dale din mozaic, gresie sau beton amprentat strajuite de iarba.
In cazul spatiilor mici se pot realiza rondouri de flori in forme diferite, incadrate de iarba, arcade de flori agatatoare pe suporturi metalice. Este bine sa se cunoasca durata de viata, de inflorire si amplitudinea la maturitate a plantelor folosite. Amenajarile spatiilor verzi implica si operatii de intretinere a plantelor ce constau in lucrari de irigare, toaletare, tratamente pentru plante si dezinfectii.


Arbusti ornamentali de gradina
Pardoseli de cauciuc pentru exterior

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*