Amenajare gradina mica

Daca detii o gradina langa casa, este minunat. Frumos amenajat devine un colt de rai care intampina pe oricine si unde te poti relaxa. Delimiteaza prin pavaj aleea de intrare si seamana iarba pe amble parti. Din loc in loc poti realiza mici rondouri de flori sau pe scarite de lemn sa plantezi flori agatatoare ce se vor ridica asemeni unor colonade pastelate.

In cazul in care un copac batran s-a uscat, trunchiul acestuia poate constitui un elegant suport pentru ghivece cu flori ornamentale.
In locul cu multa umbra care nu permite cresterea plantelor, compune din pietre de rau care sa imprejmuiasca zona in care puteti pune pietre mici, colorate, bucati de gresie si faianta colorata ce formeaza desene interesante pe sol, in asa fel incat zona sa creeze un loc vesel, ce poate fi oricand reamenajat in culori si forme dupa preferinta.
Pentru a crea un punct de atractie puteti realiza cu pavele trotuare de trecere in forme neobisnuite si din loc in loc amplasati ghivece cu flori inalte, cu un colorit deosebit al frunzelor si florilor.
Acestea daca nu rezista iarna afara, pot fi mutate iarna in alt spatiu si readuse cand timpul permite.
Daca spatiul este foarte mic, ?desenati?cu marmura colorata trotuare si in spatiul liber semanati iarba. Puteti amplasa un leagan inconjurat de iarba si flori multicolore, iar sub acesta si pana la el creati o alee cu pietre de rau pentru un design rustic si personalizat sau realizati alei de flori care infloresc mult timp.

Amenajarea spatiilor verzi
Jardiniere din beton

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*