Alei si placari cu piatra cubica

Amenajarea exteriorului locuintei reprezinta o nota de bun gust a locatarului si un aspect personalizat ansamblului. Adesea langa casa exista o suprafata de teren, ce face trecerea de la strada pana la locuinta. Daca spatiul permite, se poate amenaja o mica gradina sau un spatiu verde, ce poate fi delimitat prin alei de trecere.


Piatra cubica poate fi folosita in placarea aleilor, a temeliei gardului, a casei, a unui element decorativ (fantana, vas de flori, soclu unei statuiete). Fiind un material natural, piatra cubica intra in decor potrivindu-se perfect ambientului.


Piatra naturala se foloseste in placarea exterioara, dar si pentru placari interioare realizandu-se elemente decorative pe pereti, pereti despartitori sau placarea spatiului destinat caminului din living.


Se poate folosi pentru placarea pardoselii holului sau a terasei, culoarea naturala aducand un plus de personalitate spatiului.


Diferenta dintre cele doua tipuri de piatra cubica o reprezinta grosimea. Pentru exterior se utilizeaza piatra cubica mai groasa, avand in vedere factorii de mediu si traficul; in interior grosimea este ? din cea pentru exterior.


Coloritul pietrei cubice este rezultatul rocii din care provine; roci dure si rezistente. Piatra cubica poate avea forme regulate sau neregulate, colorit in functie de roca de provenienta. Liantul dintre pietre se realizeaza cu mortar, iar pentru evidentierea spatiului dintre pietre se adauga var in compozitie.


Modele de porti metalice
Decoratiuni exterioare de Craciun speciale pentru casa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*