Acoperisuri pentru terase

Terasele din fata caselor indiferent de marimea lor pot constitui spatii de relaxare folosite in tot timpul anului, daca acesteia i se aplica un acoperis care sa o protejeze de lumina soarelui, impotriva ploii si are un sistem de ventilatie.

Terasele din fata/spatele caselor sau terasele restaurantelor pot fi acoperite cu pereti flotanti sau ficsi.


acoperis terasa
In acest scop se pot folosi panouri de aluminiu, otel, lemn sau sticla si placi de policarbonat impotriva razelor UV. Acoperirea teraselor presupune doua componente :
a) acoperisul,
b) peretii laterali.
Acoperisul trebuie realizat cu inclinatie de minim 5 grade si jgheaburi de scurgere a apei, din placi rezisten-te la intemperii.
Peretii laterali pot fi montati din panouri de otel sau aluminiu cu sticla pentru a permite patrunderea luminii naturale. Se pot atasa plase speciale impotriva insectelor in cazul in care panourile superioare sau laterale sunt deschise.
Pentru locurile in care fumul si caldura reprezinta un impediment acoperirea se poate realiza cu grile de ventilatie ce permite circulatia aerului, acestea putand fi partial deschise.
Acoperisurile teraselor sunt structuri aplicate peste peretii imobilului si trebuie sa aiba rezistenta optima la tensiune dinamica, actiuni dinamice si impact, sa impiedice patrunderea apei pe zid la imbinarea cu acesta, realizandu-se rigole pentru colectarea apei daca este cazul.
Aceste materiale indeplinesc standarde pentru absorbtia de zgomot si protectie anti incendii.


Modele de acoperisuri pentru case
Avantajele mansardarii locuintei | Mansarda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*