amenajari interioare, decoratiuni, mobila
Amenajari[Home]     Anunturi     Intrebari si raspunsuri     Catalog produse [Gratuit]      Siteuri Firme     

Catalog de produse

Puteti inscrie gratuit produsele in catalog.
Nu exista limita de inscriere

Carciumarese - Zinnia


Despre: cultivarea carciumareselor - zinnia ca si plante anuale de gradina
Plante aproape nelipsite din gradinile noastre, carciumaresele sunt apreciate pentru florile lor, de forma unor mici palarii, simple sau batute viu si divers colorate: galben, portocaliu, alb, roz, rosu, violet.

lnflorirea are loc vara, durand pana la caderea brumei. Talia plantelor variaza intre 30 si 80 cm, existand astfel soiuri inalte, mijlocii si pitice. Cele inalte se pot folosi si ca flori taiate, deoarece au o lunga durata de pastrare in apa, iar cele pitice se planteaza in gradina sub forma de borduri sau chiar pe balcoane.

Soiurile de carciumarese se deosebesc si dupa forma capitulelor. Unele au flori asemanatoare cu cele de dalie, altele cu cele de crizantema (cu petalele rasucite) etc.

Inmultirea se face prin seminte, fie obtinandu-se mai inati rasaduri, fie semanandu-se direct in gradina. In primul caz, semanatul se face in rasadnite, in perioada martie-aprilie. Cand rasadurile au 2 frunze adevarate este bine sa se faca repicatul la distanta de 8—10 cm. Plantarea rasadurilor se face la distanta de 25—50 cm (in functie de talia soiului) si numai dupa trecerea pericolului de brume. Trebuie retinut ca rasadurile nu suporta nici cele mai slabe brume. Pentru asigurarea prinderii trebuie avut in vedere ca rasadurile sa fie scoase cu mult pamant la radacina.
carciumareasa

Daca insamantarea se face direct in gradina, lucrarea se executa la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai. Semintele vor rasari dupa 7-10 zile (deci tinerele plante nu vor mai fi surprinse de brume). Inflorirea incepe cam dupa 2 luni de la semanat.

Zinnia infloreste frumos si abundent atunci cand este cultivata pe terenuri insorite, bine lucrate si ingrasate. Infloreste multumitor chiar si in conditii de semiumbra. Fata de apa este o planta putin pretentioasa, totusi in perioadele secetoase este necesar sa se faca udatul, pentru ca altfel florile raman mici, cu un colorit pal.

Semintele de carciumarese isi pastreaza puterea de germinatie 3-4 ani.

flori de gradina

Amenajari, Decoratiuni